BLOG

Homocysteina – co to jest i jaki powinien być jej poziom?

Homocysteina – co to jest? Homocysteina to aminokwas siarkowy, który powstaje w organizmie człowieka w wyniku przemiany chemicznej metioniny pochodzącej z białek zwierzęcych znajdujących się m.in. w mięsie, jajach lub rybach. Odpowiada ona za poprawę pracy organizmu, przede wszystkim odbudowę uszkodzonych tkanek.  Jednak podwyższona homocysteina jest niebezpieczna, ponieważ zwiększa ryzyko wystąpienia chorób układu krążenia, takich

Czytaj więcej »

Nie tylko kremy!

Koenzym Q10 to substancja zwana potocznie witaminą młodości. Występuje we wszystkich komórkach naszego ciała i odpowiada za produkcję energii na poziomie mitochondrium. Największe stężenie tej cennej substancji znajduje się w komórkach organów, które do prawidłowego funkcjonowania potrzebują dużo energii. Nalezą do nich serce, mięśnie, a także wątroba. Koenzym Q10 jest zatem gwarantem prawidłowych przemian energetycznych

Czytaj więcej »

Morwa biała na odchudzanie? – właściwości i zastosowanie

Morwa biała – co to jest i skąd się wzięła? Morwa biała jest drzewem liściastym, oryginalnie pochodzącym z Chin, Indii i Japonii, gdzie jej lecznicze właściwości były znane i stosowane od wieków. W Chinach morwy uprawiane były przede wszystkim z myślą o hodowli gąsienic jedwabnika morwowego żywiących się ich liśćmi. Ich drzewa osiągają wysokość do

Czytaj więcej »

Berberyna – hit czy kit?

CO TO JEST BERBERYNA? Berberyna jest substancją pochodzenia naturalnego uzyskiwaną najczęściej z części roślin z rodziny Berberis. Jest to alkaloid, który zyskuje w ostatnim czasie coraz większe zainteresowanie z powodu dobroczynnego wpływu na zdrowie. Głównym obszarem badań w tym zakresie jest wpływ berberyny na kontrolę poziomu cukru, lipidów i związane z tym aspekty jak odchudzanie czy wpływ na ogólny

Czytaj więcej »

Homocysteina – co to jest i jaki powinien być jej poziom?

Homocysteina – co to jest? Homocysteina to aminokwas siarkowy, który powstaje w organizmie człowieka w wyniku przemiany chemicznej metioniny pochodzącej z białek zwierzęcych znajdujących się m.in. w mięsie, jajach lub rybach. Odpowiada ona za poprawę pracy organizmu, przede wszystkim odbudowę uszkodzonych tkanek.  Jednak podwyższona homocysteina jest niebezpieczna, ponieważ zwiększa ryzyko wystąpienia chorób układu krążenia, takich

Czytaj więcej »

Nie tylko kremy!

Koenzym Q10 to substancja zwana potocznie witaminą młodości. Występuje we wszystkich komórkach naszego ciała i odpowiada za produkcję energii na poziomie mitochondrium. Największe stężenie tej cennej substancji znajduje się w komórkach organów, które do prawidłowego funkcjonowania potrzebują dużo energii. Nalezą do nich serce, mięśnie, a także wątroba. Koenzym Q10 jest zatem gwarantem prawidłowych przemian energetycznych

Czytaj więcej »

Morwa biała na odchudzanie? – właściwości i zastosowanie

Morwa biała – co to jest i skąd się wzięła? Morwa biała jest drzewem liściastym, oryginalnie pochodzącym z Chin, Indii i Japonii, gdzie jej lecznicze właściwości były znane i stosowane od wieków. W Chinach morwy uprawiane były przede wszystkim z myślą o hodowli gąsienic jedwabnika morwowego żywiących się ich liśćmi. Ich drzewa osiągają wysokość do

Czytaj więcej »

Berberyna – hit czy kit?

CO TO JEST BERBERYNA? Berberyna jest substancją pochodzenia naturalnego uzyskiwaną najczęściej z części roślin z rodziny Berberis. Jest to alkaloid, który zyskuje w ostatnim czasie coraz większe zainteresowanie z powodu dobroczynnego wpływu na zdrowie. Głównym obszarem badań w tym zakresie jest wpływ berberyny na kontrolę poziomu cukru, lipidów i związane z tym aspekty jak odchudzanie czy wpływ na ogólny

Czytaj więcej »

NAGRODY I WYRÓŻNIENIA

Copyright © 2020. All rights reserved.

Add to cart